27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:00, 7 декември 20211min

Криминална хроника

pari

Пазарджик. Служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик под надзора на Окръжната прокуратура в областния град разследват незаконна лихварска дейност. В петък екипи от служители на сектора и разследващи полицаи от отдел „Разследване“ в дирекцията извършили претърсвания в три офиса на заложна къща с управител 44-годишен мъж от село Калугерово.

Проверено е и обитаваното от него жилище в същото село. По време на извършените действия органите на реда са иззели множество документи, които имат отношение с незаконната дейност.

От тях става ясно, че освен с регламентираното предоставяне на заеми срещу залог в офисите на заложната къща са се предоставяли и парични суми срещу лихва. Тази нерегламентирана дейност съставлява престъпление по чл. 251 ал.1 от Наказателния кодекс.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се досъдебно производство.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!