26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Новата книга на Георги Връбчев ще участва в „Панира на книгата“

akordi kniga georgi vrubchev

Пещера. Сборникът с разкази „Акорди“ е новата книга на писателя Георги Връбчев, съвсем скоро ще я видим на книжния пазар, а на втори декември предстои представянето ѝ столичния литературен клуб „Перото“. Малко след това „Акорди“ ще присъства и на щандовете на традиционния „Панаир на книгата“ в София.

Това е и една нова среща с творческия натюрел на Георги Връбчев, многократно показал, че умело се справя с боравенето с думите, както в света на поезията, така и в прозата. Дарбата да откриеш малкото зрънце в полето на вероятностите и да го разгърнеш без да досаждаш на читателя, е рядко срещана. Всеки творец се развива с течение на времето и става все по-добър в начините да изненадва, да провокира, да предпоставя размишления, така е и при Георги Връбчев.

Сборникът „Акорди“ ни представя неговото виждане за света и мястото на добротата в нея. Ако можем да се доверим на древните гностици, които казват „Бог е Добро“, то значи „Акорди“ се опитва да направи „превод“ на древни библейски сказания, вплитайки ги в новите реалности.

Георги Връбчев успява да „пречупи“ света през собствените си възприятия, за да го представи фрагментиран и в същото време цял, да го разпилее и след това съчетае така, както го повелява собствената му ценностна система. В същност това е работата на писателя.

Представянето на книгата в гр. Пещера предстои през втората седмица на декември. Първите 100 читатели, поръчали книгата, ще я получат с послание, автограф от автора и подарък – лимитирана серия перо-разделител, изработено от дърво специално за случая. Както и ще получат веднага първия разказ на пощата, от която са поръчали.

Георги Връбчев

Книгата вече може да бъде поръчана на ozone.bg, предстои същата възможност и в helikon.bg.

„Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав. Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник в Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, Любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, Тъгата, която може да ти вдъхне надежда и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби. Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други не, трети…зависи от гледната точка. Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот. Разказите „Коледа”, „Стела”, „Песента на глухара” и „Тъгата” са с награди от Италия и Израел.“

Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Работи като нотариус. Член на Съюза на българските писатели. Пише както проза, така и поезия. Автор на книгите „Някъде…там…някъде”, (2008), „Заветът на викинга” (2017), “The Legacy Of The Viking” (2017), „Акорди” (2021).

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!