18 октомври 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Под прицел : Обекти предлагащи риба за Никулден

magazin za riba

Екипи на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ ще извършват съвместни проверки с Българската агенцията по безопасност на храните на търговски обекти и борси за продажба на риба и рибни продукти. В проверките за предстоящия Никулден ще се включат и екипи на Гранична полиция и Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Снимка : pixabay

Контролът тръгва от разтоварването на рибата от корабите и лодките на брега по цялата верига до крайния потребител. В периода до Никулден основната цел на проверките ще бъде върху законния произход на рибата, предлагана в търговската мрежа.

ИАРА апелира потребителите при покупка на риба винаги да се уверяват в законния произход на предлаганата продукция и в случай на съмнение да подадат сигнал на телефон 112, посочи Николов. За БТА директорът на Агенцията каза, че с наближаването на 6 декември по традиция се повишава и интересът на гражданите към предлаганата на пазара риба.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!