27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Температурите през декември от минус 13 до + 15 градуса

dekemvri 2021

Зимата е в своето начало през месец декември 2021 година. Очакваме да има снеговалежи и задържане на снежна покривка. Декември е истински зимен месец. През месец декември 2021 година очакваме да има доста мъгли. 24 дни през месец декември 2021 година ще бъдат облачни. Слънцето ще се показва само за около 60-65 часа.

Ще имаме облачно и мъгливо време почти през целия месец декември. Слънчевите дни ще са четири-пет. Преваляванията от дъжд, които ще преминават в сняг, ще бъдат около 6 до 10 дни.

Каква ще бъде минималната температура за страната през декември 2021?

Очакваме за страната минималните температури да стигат до минус 14 градуса, а най-високите ще се движат между 6 и 11 градуса. Първата десетдневка ще се характеризира с по-високи температури, очакваме облачно време, а по високите полета на западна България и краткотрайни превалявания от сняг. В южната част и по Черноморието очакваме валежи от дъжд. Към 12 декември ще проникне студен въздух и очакваме рязко температурите да се понижат. Ще има и повишение на атмосферното налягане и ще започнат валежи от сняг. И второто десетдневие на месец декември 2021 година ще се характеризира със студено време и превалявания от сняг, но към края на второто десетдневие очакваме повишение на дневните температури и валежите ще спират.

През третото десетдневие на декември 2021 година ще настъпи истинска зима, ще има превалявания от сняг около 20 – 22 декември и 25 декември, както и в края на месец декември 2021 година.

Очакваме снеговалежи за Коледа 2021 година, по-силни навявания от сняг ще има в северната част на страната.

През месец декември 2021 година най-високите температури ще се движат между 8 и 15 градуса, а най-ниските между минус 13 до минус 8 градуса.

 

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!