19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Областния съвет за развитие проведе заседание

obl savet razvitie.

Пазарджик. Плановете за интегрирано развитие на общини и проект Regions 4Food бяха акцент в заседанието на Областния съвет за развитие.

Областният управител Иван Васев председателства заседанието на Областния съвет за развитие, което се проведе днес в Пазарджик. В него участваха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, експерти от държавни институции и председатели на синдикални организации. Общините Брацигово, Пещера, Ракитово, и Септември, които вече са изработели и приели Плановете си за интегрирано развитие /2021 – 2027/ ПИРО, презентираха основните акценти от стратегическия документ на всяка община пред членовете на областния съвет.
Плановете определят регионалното и пространственото развитие на общинската територия, очертават актуалните проблеми, нуждите и потенциала за развитие на региона, средносрочните цели и приоритети. ПИРО се разработва в няколко части, чрез които се извършва анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние на общината. Съгласно разпоредбите на
Закона за регионално развитие, след разработването и приемането на плана от съответната община, той се представя на Областния съвет за развитие. По време на заседанието бяха представени планът за действие и политическите препоръки по международния проект Regions 4Food, в който областна администрация Пазарджик е партньор.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!