28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лудогорец се сбогува с Европа след 0:1 от Цървена звезда

ludogorec

Отборът на Лудогорец няма да играе в европейските клубни турнири по футбол през пролетта, защото ще завърши последен в шеста група на Лига Европа. Тимът от Разград загуби с 0:1 като гост на Цървена звезда в Белград и така загуби шансове за третата позиция, която изпраща в третия по сила турнир – за Купата на конференциите. Последният мач на Лудогорец е домакинство на датския Мидтиланд след две седмици.

В другия двубой от шеста група Мидтиланд победи Брага с 3:2. Така преди последния кръг от груповата фаза Лудогорец е последен с 1 т., първи е тимът на Цървена Звезда с 10 т., Брага има 9, а Мидтиланд е с 8 т.

На мача в Белград шампионът на България бе равностоен на моменти на сърбите, но като цяло не показа класа, за да постигне нещо повече от минимална загуба. Голът падна в 56-ата минута след много добър параболичен удар на Мирко Иванич.

Лудогорец за втора поредна година напуска безславно груповата фаза на Лига Европа. През миналия сезон „орлите“ завършиха с нула точки, а през този до момента имат една, спечелена в първия мач при визитата на Мидтиланд.

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев заяви след загубата: „Мач, който не трябваше да губим. През първото полувреме играта беше равностойна, с по едно положение пред двете врати. Второто също. Трябва да отдадем заслуженото на страхотното изпълнение на техния играч. Това майсторско изпълнение им донесе победата. Иначе играта беше равностойна. И миналата година бяхме изключително недоволни от слабото си представяне, и тази година също. Очакванията ни бяха съвсем други“.

 

Други резултати

Първа група
Брьондби – Лион  1:3
Рейнджърс – Спарта Прага  2:0

Втора група
Монако – Реал Сосиедад  2:1
ПСВ – Щурм Грац    2:0

Трета група
Лестър – Легия  3:1

Четвърта група
Айнтрахт Франкфурт – Антверп  2:2
Олимпиакос – Фенербахче  1:0

Пета група
Галатасарай – Марсилия  4:2
Локомотив Москва – Лацио  0:3

Седма група
Байер Леверкузен – Селтик  3:2
Бетис – Ференцварош  2:0

Осма група
Динамо Загреб – Генк  1:1
Рапид Виена – Уест Хем  0:2

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!