02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:17, 14 ноември 20211min

Криминална хроника

policia

Пазарджик. Двама мъже притежаващи наркотици са задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Екипи на сектора провели полицейска акция по противодействие на разпространението и притежаването на дрога в областния град. В хода на реализацията полицаите извършили претърсване в жилището на 35-годишен пазарджиклия.

В апартамента му те открили 12.8 грама суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. Малко по-късно в района на паркинг на местен хипермаркет криминалистите засекли 25-годишен жител на областния град. У него те открили  неголямо количество суха марихуана. Последвало претърсване в жилището му, където била намерена още от същия вид дрога. Така общото количество наркотици, които са иззети от младия мъж е близо 40 грама. И по двата случая са образувани бързи производства.

Септември. Септемврийски полицаи задържаха побойник, нарушил ограничителна заповед по Закона за защита от домашното насилие. В полицейското управление в Септември бил получен сигнал за скандал и побой в града. На мястото бил изпратен дежурен автопатрул, който установил, че 33-годишен септемвриец е нанесъл побой на 54-годишната си майка. Спрямо него имало издадена ограничителна заповед от Районния съд в Пазарджик, съгласно Закона за защита от домашното насилие. Побойникът е задържан в ареста за срок от 24 часа, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

Велинград. Незаконно добита дървесина била открита при проверка на микробус. Това се случило снощи на улица в центъра на велинградското село Кръстава. Автопатрул при РУ-Велинград спрял за рутинна проверка бус „Ситроен“, управляван от 60-годишен жител на ракитовското село Дорково. Във возилото униформените открили около два кубика незаконно добита иглолистна дървесина за огрев. Спрямо мъжа е образувано досъдебно производство.

Пищигово. Бързи производства са образувани спряло трима шофьори. На улица в пазарджишкото село Пищигово кримиалисти и полицейски инспектори спрели за проверка трактор „Джон Диър“ с водач 43-годишен мъж от същото село. Оказало се, че той е зад волана на селскостопанската машина с 1.25 промила концентрация на алкохол.

Панагюрище, В Панагюрище при аналогична проверка бил заловен 57-годишен шофьор от средногорския град. След тест с дрегер се оказало, че той е зад волана на „Опел“ а си с 1.51 промила.

Хисаря. 19-годишна девойка от Хисаря пък била засечена да шофира на улица в Белово под въздействието на наркотици. И тримата са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище и Септември.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!