25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Криминална хроника

sud

Пазарджик. Голямо количество алкохол без бандерол откриха служителите на полицейския участък в пазарджишкия квартал „Изток“. Служители на участък „Изток“ проверили къщата на 48-годишен жител на квартала. Вътре органите на реда констатирали, че собственикът съхранявал с цел търговия близо 890 литра алкохол без бандерол.

Акцизната стока била разфасована в различни по вид пластмасови бутилки, туби и бидони. Алкохолът е иззет, а спрямо притежателя му се води досъдебно производство. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Пазарджик. Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за това, че на 27.10.2021 г., в гр. Пазарджик, по хулигански подбуди е причинена лека телесна повреда на Г.Я., изразяваща се в разкъсно-контузни рани на лявото рамо и лявото коляно, и представляваща временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 12 във вр. чл. 130 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Досъдебното производство е образувана след извършена предварителна проверка по повод подаден сигнал на тел.112  за саморазправа между двама мъже на паркинг в гр. Пазарджик. Установено е, че те са членове на местната структура на политическа партия. Данните към настоящия момент сочат, че двамата са имали и личен конфликт, заради който е възникнала саморазправата.

По досъдебното производство се извършват активни действия по разследването  – разпити на свидетели, предстои изготвяне на видео-техническа експертиза по отношение на иззетите записи от видеокамерите на мястото на произшествието и др.

Септември. Септемврийски криминалисти иззеха наркотици от къща в село Ковачево. През уикенда на територията на септемврийското село Ковачево била проведена акция по противодействие на разпространението и притежанието на дрога. В хода на полицейските действия екипи от група „Криминална полиция“ при полицейското управление в Септември  инспектирали къщата на 34-годишен жител на селото.

В таванското помещение органите на реда открили прикрити в гардероб 4 растения от рода на конопа с височина от около 80 сантиметра всяко. Общото тегло на зелената маса и съцветия била 695 грама. Освен това бил намерен и полиетиленов плик съдържащ 155 грама суха листна маса. При направения полеви наркотест съдържанието реагирало положително на марихуана. Цялата намерена дрога е иззета, а притежателя и задържан в ареста за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!