26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:16, 5 ноември 20211min

Криминална хроника

polic

Пазарджик. Досъдебно производство за използване на неистински официален документ е образувано спрямо тийнейджърка от Пазарджик. В сряда в сградата на областен отдел «Автомобилна администрация» в Пазарджик дошло за полагане на изпит 18-годишно момиче. Тя представила пред присъстващото на мястото длъжностно лице резултат от изследване за наличие на COVID-19. Служителката обаче се усъмнила в неговата автентичност и подала сигнал в полицията. Документът е предаден на разследващия екип, а по случая се води досъдебно производство.

Велинград. Мъж нанесъл телесна повреда на своя съгражданка след скандал е установен и задържан от служители на полицейския участък в Ракитово. Вчера в полицейския участък в Ракитово бил получен сигнал, че 39-годишна жена от Ракитово е била прегледана в МБАЛ-Велинград и след това транспортирана в пловдивска болница с фрактура на черепа. На място незабавно пристигнали полицейски служители, които започнали да изясняват случилото се.

В хода на разследването било установено, че във вторник възникнал скандал с последвало сбиване на една от улиците в Ракитово. При мелето пострадалата жена била ударена в областта на главата с тъп предмет. Тя отишла на преглед и той като не се чувствала зле сама решила да се прибере в къщи. Ден по-късно обаче положението се усложнило и тя била транспортирана в болницата във Велинград.

Медиците установили черепно-мозъчна травма и това наложило пострадалата да бъде транспортирана в УМБАЛ «Свети Георги» в Пловдив с опасност за живота. Малко по-късно полицаите установили, че нападателят е 24-годишен ракитовец. Той е задържан, иззета е и брадвата, с която е нанесена травмата на жената. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата във Велинград.

Велинград. Водач седнал зад волана след употреба на алкохол и на автомобил с прекратена регистрация е задържан в РУ-Велинград. Вчера на една от улиците в курорта автопатрул спрял за проверка «БМВ», управлявано от 49-годишен велинградчанин. Последвал тест с дрегер, при който уредът отчел 1.56 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Освен това и возилото се оказало с прекратена регистрация. По случая се водят досъдебни производства.

Септември. Стоки носещи логото на известни търговски марки са иззети при акция на криминалисти от РУ-Септември. Вчера служители на група „Криминална полиция“ при РУ-Септември извършили проверка в магазин за промишлени стоки в Белово. Там органите на реда установили различни стоки носещи логото на известни търговски марки. Те се търгували без съгласието на притежателя на изключителните права на марките за нашата страна. Иззети са общо 65 артикула, а спрямо 51-годишната управителка на магазина е образувано досъдебно производство.

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!