03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Лудогорец поведе в елита след провала на ЦСКА София

futbol
Шампионът на България по футбол Лудогорец победи с 2:0 Берое в мач от 13-ия кръг на първа футболна лига

Тимът на Станислав Генчев не изигра най-силния си мач, но направиха достатъчно, за да се поздравят с три точки и да се възползват от загубата на ЦСКА – София от Локомотив (Пловдив) като домакин. Автори на попаденията бяха Мавис Чибота и Бърнард Текпетей и това позволи на разградчани да увеличат преднината на върха в класирането на седем точки. Берое от своя страна игра равностойно през голяма част от срещата, но в крайна сметка не успя да стигне поне до попадение, с което да притисне домакините.

В началото на мача няколко футболисти на Лудогорец имаха проблем с контузии. Кристиян Кахлина, Сисиньо, Игор Пластун и Жозуе Са получиха травми. Последният пострада най-сериозно и трябваше да бъде заменен принудително от Георги Терзиев. Берое също имаше подобен проблем и Умар Сако напусна заради контузия.

Домакините поведоха в 33-ата минута. Слабо изпълнение от аут на Генадий Ганев подари топката на Кирил Десподов и след бърза комбинация между няколко играчи на Лудогорец Мавис Чибота прониза вратата за 1:0 с диагонален удар.

През втората част ситуацията на терена бе равностойна, като почти липсваха положения пред двете врати. Действията на двата тима бяха предимно центъра, като и темпото не бе много високо.

Едва в последните минути двата тима се пораздвижиха, като първо гостите можеха да изравнят с най-чистото си положение пред вратата на Кахлина. След центриране от ъглов удар Кукула се извиси над защитата и стреля с глава, но ударът му бе спасен от вратаря. В последните секунди на срещата пък Лудогорец подпечата успеха си с втори гол. Бърза контраатака и Бърнард Текпетей се оказа сам срещу Ганев, след което прокара топката между краката му за 2:0.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!