18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ето адресите на избирателните секции зад граница

vot

Българските граждани, които ще гласуват в чужбина за президент, вицепрезидент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г., вече  могат да се информират за адресите на избирателните секции от официалния интернет сайт на Министерството на външните работи и интернет-страниците на дипломатическите и консулските ни представителства.

Заповедите за образуване задграничните секции са публикувани на:

https://mfa.bg/bg/3715

Списъците на заявилите желание да гласуват могат да бъдат видени на:

https://mfa.bg/bg/3714

Според решенията на ЦИК № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 г и № 801-ПВР/НС от 25 октомври 2021 г. за изборите на 14 ноември ще бъдат образувани 753 избирателни секции в 68 държави. Някои от секциите към момента са под условие, тъй като се чака съгласие на съответната приемаща страна, припомнят от МВнР.

 

Междувременно съгласия за организиране на изборите тази седмица са получени и от Италия, Аржентина и Канада.

Като се ръководи от решенията № 792-ПВР/НС и № 801-ПВР/НС  на ЦИК,  МВнР очаква към момента потвърждение от Германия, както и от Сърбия за разкриването на секцията в град Зренянин.

Като използва натрупания опит и добрите практики от работата си по организиране на избори зад граница досега, МВнР работи и прави всичко възможно при организирането на вота в чужбина на 14 ноември 2021 г. да бъде гарантирано конституционното право на глас на всички български избиратели в чужбина.

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!