04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Васка Симонова – нежната сила на музиката

muzika

Пещера. Васка Георгиева Симонова е родена на 16 декември в Пещера.

Васка Симонова

След завършване на средното си образование е приета за студентка във Висш музикално-педагогически институт – Пловдив, който завършва през 1972г. Веднага след като се дипломира Васка Симонова започва работа като учител по музика  в ЕСПУ „Климент Охридски“ в родния си град, където преподава от 1972г. до 1975г.

През 1975г. започва работа като преподавател в Педагогическия институт за детски учителки в гр. Пазарджик. Тази длъжност тя заема до 1982г. През същата година отново се завръща като преподавател в СОУ „Климент Охридски“ в Пещера. Участва в редица инициативи като част от тях са:

– регионални педагогически четения ,

– общински прегледи на художествената самодейност;

– окръжни прегледи на художествената самодейност.

Васка Симонова е била и член на настоятелството към чителището в родния град. За стотиците свои възпитаници г-жа Симонова си остава онази нежна сила на музиката, която възпитава любов , уважение и съпричастност към творчеството, а поколения нейни ученици продължават да помнят и припяват мелодиите, научени от нея.

 

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!