26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина бившият шеф на БНТ Кирил Гоцев

kiril gocev

Бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев е починал тази нощ. Кончината му е настъпила внезапно, като все още не е ясна причината за това. Голяма част от професионалния си път той посвети на обществената телевизия, съобщи Националната телевизия.

По време на своя мандат предприема технологично обновление, което отваря пътя към цифровизация на технологията на производство в телевизията.

Кирил Гоцев е завършил Техническия университет в София. През 1992 г. специализира в Sony Corporation. От 1998 г. е мениджър на анимационно продукционно студио, а от 1999 г. – директор на техническото изложение „Мултимедийни и телевизионни технологии” в рамките на ежегодните „Международни медийни събития” и „Телевизионен свят”.

През 1997 г. става продуцент, регистриран в Националния филмов център. От 1978 г. започва в единствената ни тогава телевизия почти като „момче за всичко”, за да премине последователно през постовете технически директор, изпълнителен директор и генерален директор на Българската национална телевизия.  Гоцев се задържа на поста шеф на БНТ 2 години.

Поклонението ще бъде във вторник, 26 октомври, от 11.30 часа в столичния храм „Св. Седмочисленици“.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!