30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:28, 24 октомври 20211min

За малките неща, които означават много…

su sv kl ohridski..
Пещера. На 15.10. 2021 г. по инициатива на педагогическия съветник в СУ ,, Св. Кл. Охридски“- г- жа Гивечева в Пещера се проведе тренинг на колектива на тема ,, Справяне с агресията в училище“. Задачите за изпълнение, подготвени от нея бяха не много на брой, но интересни, забавни и разнообразни, съобразени с проблемните въпроси при работата ни в училището, породени от завръщането на учениците ни след дългия период на ОРЕС през предходната учебна година и половина и загубата на уменията им за социални контакти с връстниците им.
Снимка : Фейсбук
Чрез личен избор от предложени картини всеки един от нас трябваше да опише как избраната снимка описва усещането му за мястото, което заема в колектива на СУ. Разделени в отбори на учители, родители и ученици решавахме казуси, давайки предложения поставени на мястото на отсрещната страна. Имаше и забаление за разпускане и повдигане на настроението: в скрити под стола на всеки тъмни пликове откривахме вещи, които описвахме с мимики до разпознаване на предмета от участниците.
Снимка : Фейсбук
Но…. Най – много ни докосна последното предизвикателство отправено към нас от г- жа Гивечева. Всеки изтегли листче с име на колега, чието име да запази в тайна и на когото през изминалата седмица да подари нещичко, което да го усмихне… Нещо като подранило предколедно разменяне на подаръци…Защото усмивките са приятни… и поводите за тях трябва да са чести… не само празнични… Колко често ни се случва да накараме някой да се усмихне…? Добре ли се познаваме…? Колеги ли сме само или колеги и приятели…?
Въпроси, чиито отговори се опитахме да намерим и успяхме. През цялата изминала седмица намирахме подаръци.Навсякъде. В кабинети. В учитеска стая. В кацеларии.Някои бяха поднесени на колегите като изненада с помощта на учениците ни. Изненадите допринесоха за по-доброто ни настроение и повдиганаха духа ни. Утре предстои изпълнение на последното предизвикателство отправено към нас. Трябва да се съберем и да се опитатме да познаем тайния ни приятел.
Снимка : Фейсбук
Г- жо Гивечева, от свое име и от името на колектива на СУ ,, Св. Кл. Охридски “ Ви благодаря! За инициативността. За идеите. За организацията. За изпълнението. Но… преди всичко Ви благодаря за прекрасните емоции с дълбок смисъл, подарени на колектива ни!
Павлина Шопова- Начкова
директор СУ „Св. Кл. Охридски“ Пещера
Източник : Фейсбук

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!