27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Пещерци“ представя Мария Балабанова – прелестната преподавателка по руски език

ruski tanci

Пещера. Малия Павлова Балабанова е родена на 2 октомври в с.Микрополис /Драма-Гърция/.

Мария Балабанова

Още, когато е невръстна семейството й се преселва в Пещера, където Мария завършва своето средно образование в ССТ „Атанас Ченгелев“.

Приета е да учи в Пловдивския учителски институт „Тодор Самодумов“ със специалност български език и литература и втора специалност руски език.

След завършването си започва работа като учител по български език и литература и руски език в ОУ „Христо Ботев“ – с. Исперихово,  където работи 10 години, от които последните три години и като директор на учебното заведение. Професионалната кариера на Мария Балабанова продължава като учител по български език и литература и  руски език в ОУ „Великият Октомври“ в Пещера, където тя работи четири години.

В последствие е назначена за учител в ОУ „Любен Каравелов“ , а от създаването на ОУ „Петко Р. Славейков“ до своето пенсиониране Мария Балабанова работи като учител по руски език в него. За своите възпитаници тя остава най-прелелстната учителка, която ги учи с любов и търпение на руски език, а за колегите си Мария и до сега е един прекрасен и скъп приятел.

Тази година Мария Балабанова посрещна своя юбилей, а ние й желаем здраве, обич и дълголетие!

 

Източник : / https://e-peshtera.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!