21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Започна предизборната кампания за вота на 14 ноември

izbori 14 noemvri 2021
Кампанията се открива 30 дни преди деня на вота и приключва в 24 часа на 12 ноември

От полунощ започна официалната предизборна кампания за предстоящите у нас на 14 ноември избори 2 в 1.

Те са редовни за избор на президент и вицепрезидент и извънредни за народни представители в 47-ото Народно събрание.

Изборният кодекс определя правилата по време на предизборната кампания и ограниченията. Тя се води само на български език.

Забранена е агитацията за двата вида избори на работните места в държавните и общински учреждения и фирми, също и ползването на държавно или общинско имущество от партиите, коалициите, независимите кандидати и инициативните комитети.

Предизборните прояви и диспути се отразяват в медиите по правилата определени от ЦИК, но Фейсбук и социалните платформи не са медийни доставчици, не попадат в регулацията, за тях не се установяват нарушения от ЦИК.

Тъй като кампанията е в условията на пандемия се спазват действащите противоепидемични мерки, наложени от здравните власти.

Законът забранява да се разпространяват анонимни агитационни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и достойнството на кандидатите.

Не се разрешава използването на материали, които съдържат герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и на религиозни знаци или изображения.

Забранява се в търговската реклама да се отправят политически внушения в полза или във вреда на една или друга партия, коалиция, инициативен комитет или кандидат.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!