25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преброяването на населението приключва в 20:00 часа

prebroyavane 2021

През декември стават ясни първите данни от Преброяване 2021

[dropcap]Ч[/dropcap]асове остават до края на преброяването на населението, който ще бъде даден в 20 часа. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове и преброилите се електронно ще могат да изпращат преброителния код на специален имейл, открит от НСИ.

Към момента са преброениблизо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от населението.

Преброяването беше съпътствано от трудности. Още при старта на кампанията блокира на електронното преброяване заради хакерски атаки. Коронавирусът пък отказал част от преброителите. Заради това НСИудължи сроковете на кампанията и откри около 40 преброителни центъра.

В тях може да се предаде разпечатаната и предварително попълнена анкетна карта. Служители помагат и при попълването ѝ на място. От НСИ припомниха, че кодовете от електронното преброяване може да се изпращат и на специалния мейл. До вчера това са направили 2 500 души. Преди дни председателят на НСИ Сергей Цветарски призова за активност.

Преброяването ще приключи официално в 20 часа. Глоби ще има само да онези, които агресивно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни НСИ обещава около Коледа.

 

 

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!