24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Архитекти и строители имат професионален празник

arhitekti-stroiteli

На този ден църквата почита Свети апостол Тома, който е бил строител по професия

[dropcap]Н[/dropcap]а 6 октомври, когато се почита Свети апостол Тома, в България се отбелязва Денят на архитектите, строителите и зидарите. Архитектурата (от старогръцки: ἀρχιτέκτων, „пръв/главен строител“) е техническа наука и изкуство за изграждане на сгради и други строителни конструкции, открити пространства, констроиране на детайли и обзавеждане=

В широк смисъл архитектурата включва не само проектирането и изграждането на сгради, но разнородни дейности от най-едромащабните – планиране на цели области и държави (териториално устройствено планиране), проектиране на населени места и открити пространства, като улици, площади, градини, паркове (градоустройство и ландшафтна архитектура) – до най-дребномащабните, като конструиране на детайли или обзавеждане.

Наричали Свети апостол Тома- Близнака (Тома означава близнак на арамейски), тъй като според една от версиите много приличал на Христос.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!