25 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : БЧК започва раздаването на пакети по „Хранителна програма – 2020„

pomoshti

Раздаването ще започне от 5 октомври 2021 година и ще продължи до 29 октомври 2021 година

[dropcap]П[/dropcap]ещера. В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст- Пещера започва  поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти  в община Пещера. С право на подпомагане в Пещера, Радилово и К. Димитриево са 670 лица, съобщи за Peshteraprim  Виктория Пенева- председател на червенокръстката организация.

Предоставянето на хранителните продукти ще се извършва от доброволци на  БЧК всеки работен ден от 13:30 ч. до 16:30 часа, уточни Пенева.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни и противоепидемичните мерки.

Право на подпомагане по програмата имат:

  • Лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителен сезон (2019 г.– 2020 г.).
  • Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. август 2021г.).
  • Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2020/2021).
  • Лица с над 90% степен на увреждане, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи от пенсия/369,00 лв/получават месечна добавка за социална интеграция (м.юли 2021 г.).
  • Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юли 2021г.).
  • Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства към месец юли 2020г.,
  • Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и лица и семейства получили финансова подкрепа  във връзка с COVID 19, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2021 г.-31.07.2021 г.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!