24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

БЧК започва раздаването на пакети по „Хранителна програма – 2020″

hranitelni pomoshti

С право на подпомагане в областта са 13169 лица

[dropcap]В[/dropcap] изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст- Пазарджик започва  поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти  в област  Пазарджик. Правоимащи са :

  • 10539 лица от едночлени и двучленни семейства ще получат по един малък хранителен пакет с 15 вида продукти с общо тегло 17,540 кг.
  • 2630 лица от тричленните и по-големи семейства по един голям хранителни пакет с 15 вида продукти с общо тегло 27,690 кг.

Раздаването ще започне от 20 септември 2021 година и ще продължи до 30 октомври 2021 година .

Предоставянето на хранителните продукти ще се извършва от служители и доброволци на  БЧК в 18 раздавателни пункта  в цялата област.

Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис при спазване на всички изисквания на Регламента за защита на личните данни и противоепидемичните мерки.

Право на подпомагане по програмата имат:

  • Лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителен сезон (2019 г.– 2020 г.).
  • Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. август 2021г.).
  • Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2020/2021).
  • Лица с над 90% степен на увреждание, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи от пенсия/369,00 лв/получават месечна добавка за социална интеграция (м.юли 2021 г.).
  • Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юли 2021г.).
  • Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства към месец юли 2020г.,
  • Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, както и лица и семейства получили финансова подкрепа  във връзка с COVID 19, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2021 г.-31.07.2021 г.

През целия период на изпълнение на Програмата, ще се реализират съпътстващи мерки допълващи предоставянето на хранителните продукти. Те се изразяват в индивидуално консултиране или други форми на подкрепа и съдействие, реализирани в отговор на конкретни нужди и проблеми на представителите на целевите групи, в помощ на тяхното социално включване. Ще бъдат предоставени информационни материали, прожекция на видеофилми на теми като: „Здравословно хранене“, „Промоция на хигиената“ и „Превенция на социално значимите заболявания“ и др.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на местните власти.

   

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!