28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младите в пост-Ковид реалността

sreshta

Сред участниците в събитието бе и пещерската авторка Николина Барбутева

[dropcap]П[/dropcap]ещера- Пловдив. По повод 12 август – Международен ден на младежта, Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“ проведе заедно с Фондация „ДА“ Световно кафене „Младите в пост-Ковид релаността“ в Младежки център – Пловдив.

Младежи, младежки и социални работиници и учители обсъдиха заедно влиянието на пандемията с Ковид-19 върху различните аспекти от живота на младите хора – образование, кариерно развитие, емоционално и психическо развитие, доброволчество, социални дейности и пътуване и свободно време.

Събитието се проведе с подкрепата на Гражданско обединение „Равни БГ“.

Снимка : личен архив

На дискусионния форум участниците достигнаха до няколко ключови извода в следствие на пандемичната обстановка. Тя безспорно се е отразила негативно върху мотивацията на голяма част от учениците и техните резултати, но не може да се отрече, че се подобриха и дигиталните умения на голяма част от учениците и преподавателите. Локдаунът ни лиши от възможността за свободно пътуване и срещи с хора, но от друга страна намерихме повече време за семейството си и за себе си. Със сигурност след пандемията повече хора ще трябва да обърнат внимание на психологическото си състояние и здраве, защото пандемията се оказа предизвикателство за повечето от нас и засили усещането за самота при по-чувствителните хора.

Особено внимание се обърна на темата за доброволчеството в Ковид реалността. Доброволчеството придоби нови форми и кризата мотивира повече хора да бъдат добороволци по един или друг начин. Засили се и дарителството. Нуждата да бъдем полезни на обществото с каквото можем се усети мощно още при първата вълна.

Снимка : личен архив

Така под формата на Световно кафене младежи, младежки и социални работиници и учители обсъдиха мястото на младежите в пост-Ковид реалността, последиците от пандемията и как и дали ще се върнем към нормалния начин на живот след Ковид.

Сред участниците в събитието бе и пещерската авторка Николина Барбутева, която сподели своя опит и предизвикателства в пандемичната обстановка като учител и доброволец към НЧ „Развитие – 1873“ гр. Пещера.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!