30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Над 8 хил. безработни започват работа

rabota

Над 8 хиляди безработни и заети ще могат да започнат работа или обучение с преразпределени средства от държавния бюджет

[dropcap]П[/dropcap]ланирано е да се осигури заетост на още 5 000 безработни от групите в неравностойно положение, както и обучението на минимум 2 050 безработни и на 990 заети в микро, малки и средни предприятия.

Това става възможно, след като социалният министър е утвърдил преразпределение на средствата от утвърдения годишен национален план за действие по заетостта.

Така се пренасочват 3,5 милиона лева от мерки, които не са стартирали в пълен обхват заради епидемичната обстановка. Икономиите могат да ползват работодатели, които вече са обявили свободни работни места в бюрата по труда.

Преференции могат да получат и тези, които наемат хора с трайни увреждания младежи, майки на деца до 5-годишна, хора в предпенсионна възраст.Периодът на субсидиране варира от 3 до 24 месеца.

 

 

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!