03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Разкрита е наркооранжерия в Козарско

narkooranzherya kozarsko

[dropcap]Б[/dropcap]рацигово. Открита е високотехнологична оранжерия за отглеждане на марихуана в брациговското село Козарско, съобщи прокуратурата.

Задържани са двама мъже, които ползвали имота. Те са с мярка – задържане под стража. Образувано е досъдебно производство.

Там са се полагали грижи за общо 2324 растения от рода на конопа в различен стадий на развитие – част от тях под формата на разсад, а други – на зрели растения. Иззети са близо 9 кг зелена листна маса.

Наркооранжерията била отзакрит тип, оборудвана по всички изисквания за отглеждане на марихуана. Обособени били системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, за вентилация на помещенията, използвани са препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва.

Имало и помещения – оборудвани за последващата обработка на конопените растения – места за дробене и сушене на зелената листна маса и подготвянето й за дистрибуция.

За максимална автономност на нелегалното предприятие в приземен етаж била обособена и мини електроцентрала, състояща се от три мощни дизелови електрогенератора за производство на електричество.

Открити са 20 пластмасови съда с вместимост от по 1000 литра, повечето от които пълни – в тях се съхранявало дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите.

 

Източник : / https://news.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!