29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Да си спомним за Васил Попов

vasil popov

Ще го запомним и с участието му в постановката „Криворазбраната цивилизация” (1974) на БНТ по класическата пиеса на Добри Войников

[dropcap]В[/dropcap]асил Попов остава в спомените ни с участието в редица български филми сред които „Краят на една ваканция” (1965), „Момчето си отива” (1972), „Буна” (1975), „Опасен чар” (1984).

Той е една от емблемите на Сатиричния театър през златните години на трупата. Партнирал си е със Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев и Георги Парцалев, а в съзнанието на поколения зрители ще остане като тандем с вече покойния Хиндо Касимов. В кариерата си е изиграл повече от 150 роли.

Известен е с ролята на готвача „чичо Пандишпан“, която играе в детско телевизионно предаване „Магазинчето на приказките“.

През 2012 г. Васил Попов участва и в сериала „Столичани в повече” в ролята на бай Милчо.

Васил Попов издава и своята автобиографична книга „Изповед без причастие”. На Стената на славата пред Театър 199 има пано с отпечатъците му.

Васил Попов почива на 5 август 2015 година, на 81 години.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!