20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Стоян Таслаков : Късмет за Пещера е да има общественици като Мария Джуркова

flaeri
„Днес представихме на българската общност в Ковънтри брошурите изпратени от г-жа Мария Джуркова. На събитието присъстваха гости от Бирмингам, Лестър и Ипсуич. Чудесно е, че има възрожденци от всички краища на света, които работят за популяризирането на българските творци.“, пише Стоян Таслаков в социалната мрежа.
Таслаков е българин, който се старае да развива културата и отвъд пределите на Родината и поддържа активна българската общност във Великобритания. Старае се да предава и съхранява българската история ,традициите и обичаите на поколенията.
Снимка : facebook
Късмет за град Пещера е да има общественици като Мария Джуркова.
„Разговарях с една от организаторките на събитията от програмата Coventry City of Culture 2021, където ще представим щанд с българското творчество преведено на английски език. Имам програма да разговарям с няколко от големите библиотека в област Уест Мидландс да оставим от страхотните брошури.“допълва Таслаков.
Снимка : facebook
„Който желае от приятелите ми, да помогне в разпространението, може да ми пише.
Мечтата ми винаги била да работя в културни инициативи вместо в политика, но едното без другото не върви. България има нужда от Възраждане!“, признава Стоян таслаков.
Инициативата флаери с послания на творци от Пещера да достигнат до различни краища на света е на Богдана Сиракова- главен библиотекар при НЧ“Развитие-1873“ – Пещера и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!