28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още 10 дни за решилите да прехвърлят вноски за втора пенсия в НОИ

pensioneri

Прехвърлянето става в НАП

[dropcap]О[/dropcap]ще десет дни има хората, които искат да прехвърлят вноските си за втора пенсия от частен фонд в Националния осигурителен институт. Крайният срок е 30 юни.

Това се отнася за всички, родени през 1960 – 1964 г. Не на гишетата на НОИ, а на НАП се случва прехвърлянето. Срокът беше даден по изключение на тези, на които остават по-малко от 5 години да навършат възрастта за пенсиониране.

Те могат да се опитат od вземат информирано решение дали им е по-изгодно да останат в частен пенсионен фонд или да се прехвърлят в НОИ, като използват услуга, актуализирана преди броени дни – на 14 юни, съобщr „24 часа“.

Всеки, който е роден след 1959 г., вече може да види реалния размер на основната си пенсия чрез електронния калкулатор на Националния осигурителен институт. За да направи това обаче, трябва да има персонален код, който се издава от НОИ, като осигуреният трябва да отиде лично да го получи. В електронния калкулатор са отразени последните промени в Кодекса за социално осигуряване за новия, по-нисък коефициент на редукция.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!