19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Изложба „Учебни рисунки“ ще бъде открита в Пещера

uchenicheski risunki

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Изложба „Учебни рисунки“ на ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ ще бъде открита на 16 юни 2021 г. в Художествена галерия „Проф. Веселин Стайков“ в Пещера. Събитието се организира от Художествената гимназия след покана на Митка Млячкова – организатор художествена галерия – Пещера и е резултат от културното сътрудничество между двете институции.

В експозицията ще бъдат представени три различни творчески и образователни посоки в областта на учебния предмет „Рисуване“. Почитателите на изобразителното изкуство ще видят класически етюди, проучвателни и експериментални рисунки, при създаването на които главна цел е проучването на детайли от човешкото тяло в разнообразни пози и движения. В процеса на рисуване гимназистите са анализирали различни аспекти от анатомията и натурата.

Главни акценти са изучаването на конструкция, пропорции, перспективни съкращения и взаимовръзките между отделните части на фигурата, които са основен акцент в учебната програма по „Рисуване“ за 10, 11 и 12 клас. Гимназистите са проявили творчески подход и са нарисували произведения с индивидуален художествен почерк.

Част от творбите са създадени през настоящата учебна година при преподавателите Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Димитър Келбечев, а други са собственост на художествения фонд на гимназията.

Плакатът за изложбата е създаден от ученичката Теодора Узунова от 11 клас на специалност „Рекламна графика“ със съдействието на преподавателите Костадин Отонов и Борис Богданов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!