26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Поздрав от кмета Йордан Младенов по случай 24 май

yordan mladenov

Уважаеми учители, ученици, дейци на културата, скъпи съграждани!

С уважение и признателност ви поздравявам по случай 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Празник, превърнал се в символ на национално достойнство, гордост и духовност!

През хилядолетната ни история нашата писменост винаги е била символ на българската идентичност. Затова днес изразяваме своята признателност към нашите учители.

Скъпи учители, благодаря, че просвещавате децата ни, носите заряда на знанието и го предавате на поколенията. И доказахте, че може да правите това и в най-сложната обстановка, притиснати от всякакви обстоятелства!

Пожелавам ви здраве и търпение, вдъхновение и успехи! Имайте силата да учите децата ни на честност, вярност и гордост, че са българи, на любов към словото и езика ни.

Честит празник, деятели на културата и читалищни дейци! С вашия принос делниците и празниците ни са по-красиви, емоционални и вълнуващи. Бъдете здрави и с вдъхновение творете и пазете традициите!

На учениците пожелавам грижливи и пламенни учители, майчина и бащина опора, с труд и отговорност да утоляват жаждата си за знания.

Честит празник и на вас, абитуриенти! Попътен вятър на випуск 2021!

Вие сте силни, знаещи и можещи! Човек се ражда с потребността да учи. Поддържайте тази вродена потребност през целия ви живот! Вървете смело напред със знание, воля и разум след мечтите си!

Честит празник на духа, светлината и словото!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА

 

 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!