28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Днес настъпва Ден на данъчната свобода

portfeyl

Днес настъпва т.нар. Ден на данъчната свобода, изчисляван по традиция от икономистите в Института за пазарна икономика (ИПИ)

[dropcap]Д[/dropcap]анните показват, че в условията на пандемия сме работили най-дълго, за да се издължим към държавния бюджет.

Въпреки тежкия удар на пандемията очакваните приходи в бюджета са в размер на повече от 47,5 милиарда лева, а очакваният размер на брутния вътрешен продукт е около 124,5 милиарда лева. Това означава, че средно за един ден българите изработват по 341 милиона лева, изчисляват икономистите анализатори и посочват, че ако всичко изработено от началото на годината постъпва в бюджета, то необходимите 140 работни дни изтичат днес.

Работещите българи продължават да внасят все повече в държавната хазна. Наличните средства за разходните мерки в отговор на кризата са преди всичко благодарение на данъкоплатците, които понасят тежестта на пандемията, смятат още икономистите.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!