01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Шестима наставници от „Биовет“ АД получиха днес своите сертификати в ПГХХТ в Пазарджик

sertifikati obuchiteli biovet ad

Шестима служители на „Биовет“ АД придобиха сертификати за наставници, след обучение в Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик

[dropcap]П[/dropcap]азарджик- Пещера. Галя Николова, Мария Гагова, Иванка Келчева, Антони Петров, Георги Тодовичин и Николай Гигов получиха документа си за педагогическа квалификация от директора на ПГ ХХТ- Тодор Джамбов. Всеки от тях има право да обучава до пет ученика, поясни зам.-директорът Нели Стамболиева.

„Пожелавам ви новите ученици с удоволствие да работят при вас и вие да бъдете техни успешни наставници. Това, което придобиват като умения в „Биовет“АД нашите ученици е много важно за тяхното бъдеще. Изказвам благодарност на вашето ръководство и ви поздравявам с успешното завършване на вашето обучение“. – каза директорът Тодор Джамбов.

Обучението е част от проект за развитие на дуалното обучение в образователната система на страната. Дуалното обучение в професионалната гимназия обхваща двугодишен период от време, като учениците от 11 кл. имат два дни практически занятия в „Биовет“ АД, а зрелостниците прекарват три дни от седмицата си в реална работна среда.

Георги Щерев
Снимка : peshteraprim

„Всеки от възпитаниците на училището получава реално заплащане на своя труд по време на практиката си в предприятието, като е важно да отбележим, че транспортът, работното облекло и личните предпазни средства се осигуряват от предприятието. Фирмата се е погрижила и за безплатен обяд на обучаемите. Най- усърдните от тях ще намерят своето работно място незабавно след приключването на Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик.“ – поясни Георги Щерев от „Биовет“ АД, който координира връзката между училищата и предприятието.

 

След завършване на средното им образование учениците, които имат желание да продължат във висше учебно заведение по специалности свързани с химическата индустрия, могат да разчитат на стипендия от „Биовет“ АД за целия срок на обучението.

За новата учебна година Професионалната гимназия по химия и химически технологии ще приеме пълна паралелка от желаещи да се обучават по специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“.

Тодор Джамбов

Тодор Джамбов: За нас е чест да партнираме с „Биовет“АД

От две години имаме дуална система на обучение в партньорство с „Биовет“ АД.  Този контакт е много важен за професионалното образование, благодарение на практическите си занятия учениците свикват да познават реалната работна среда. Една от нашите паралелки обучава по специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“ и възпитаниците ни провеждат практиката си в „Биовет“ АД. За нас, като училище е изключително важен контактът с фирмите, и то не случайни, а големи фирми, които могат да дадат професионална реализация на нашите ученици.

Още когато ги записвазме те знаят, че могат да станат средни специалисти и да намерят работа в най-голямата фирма за производство на лекарства и лекарствени препарати – Биовет АД. Изключително сме благодарни, че имаме възможност да бъдем партньори с тях.

Завършва двугодишният период на паралелката „Фармация“ и можем да се поздравим с едни добри резултати за времето прекарано в обучение, в това голямо дружество, ние сме доволни, че можем да се докоснем до най-високите технологии в специалността. Искаме да развиваме това партньорство

Тази година отново ще имаме една паралелка, която също се надяваме да може, да премине през целия цикъл на производството в тази световна фирма. За нас е удоволствие и чест да си партнираме с най-добрите в страната. Благодаря на г-н Георги Щерев, който е нашият медиатор – връзката между нас и фирмата, без да е педагог той е с прекрасно разбиране към учениците. Да си пожелаем успех. За нас това не е само въпрос на развитие, но и въпрос на престиж.

Нели Стамболиева

Нели Стамболиева: Справихме се добре с предизвикателството

Това обучение за нас бе предизвикателство, с което се справихме добре. Проектът за обучение на наставници е разписан, за да подпомогне родителите и децата при избор на професионално развитие.Проектът подпомага наставниците и работодателите, а също така и училищата чрез знания и умения от чисто практическо ниво.Забелязва се много положителна промяна в отношението на децата към образователния процес. Те придобиват умения за работа в екип, съобразяват се с мнението на своите наставници и го зачитат. В социален план се развиват много по-добре от своите връстници, които не са системата на дуалното обучение. То е една добра база на една маса да седнат всички заинтересовани страни – учители, родители и бизнес.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!