24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Откраднаха 7-метров християнски кръст в Пазарджишко

krust sinitevo

Религиозният символ изчезнал часове, след като бил издигнат на хълм над село Синитово

[dropcap]П[/dropcap]азарджик. Кръстът тежи около половин тон  и беше монтиран на Бесапарските ридове, предава NOVA. Бил е поставен на хълма от група доброволци. Той беше изработен и дарен от Тоdor MaxBell.

Високият кръст над селото бил издигнат по идея на Тодор Владов. „За издигането му се събрахме няколко човека. Подготвихме бетон, материали. Всичко сме носили на ръце. От селото търсихме кран, с който да вдигнем кръста”, обясни той.

Кръстът обаче бил откраднат броени часове, след като е поставен. „Приятел ми каза, че го няма. Той Господ бави, но не забравя. Те кръста са си го взели със себе си и ще си го носят цял живот”, коментира Владов.

От полицията са извършили оглед на мястото и работят по установяване на извършителите. Кметство в с. Синитово, НЧ „Съзнание“ и кафе „Дрийм“ съвместно организират кампания за набиране на средства и изработване на „Кръст“, който да бъде издигнат на същото място.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!