28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Търговски центрове и молове отвориха врати в Гърция

gurcya

Търговците ще работят по метода click in shop

[dropcap]М[/dropcap]оловете и търговските центрове в Атина и в други гръцки градове отвориха врати при известни ограничения заради пандемията от коронавирус, съобщава в. „Катимерини“.

Търговците ще работят по метода click in shop – с предаване на стоката вътре в обекта с предварителна уговорка.Магазините ще работят от 7:00 до 20:30 часа, с изключение на Разпети петък – до 19:00 часа и Велика събота – до 18:00 часа и имат право да решат дали да съкратят допълнително работното време.

Максималният брой на клиентите се определя по критерия един човек на 25 кв.м. площВ откритите части на моловете е позволено присъствие на един човек на 10 кв.м. На касите трябва да се спазва физическа дистанция от най-малко два метра.

Здравните власти съобщиха в петък, че новите потвърдени случаи на коронавирус за последното денонощие са 2754, с които общият брой на заразените в Гърция достигна 329 134.

В четвъртък новите случаи бяха 2759. Регистрира се слабо намаляване на броя на интубираните пациенти – 819 души в петък спрямо 822 в четвъртък, отбелязва „Катимерини“.

76 пациенти с коронавирусна инфекция са починали през последните 24 часа, което повиши броят на смъртните случаи до 9864. „Катимерини“ отбелязва, че втората вълна на пандемията в Гърция е била по-смъртоносна. През ноември и декември 2020 г. са починали 4212 пациенти.

Според здравни експерти около 96 процента от всички починали пациенти заради усложнения от инфекцията не са били ваксинирани. На този фон здравните власти и премиерът Кириакос Мицотакис призоваха хората да се имунизират.

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!