28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

4 722.00 лв. по „Чиста околна среда 2021“ получи ЦПЛР- ОКД Пещера

deca odk

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Трийсет и шест проекта на общини, кметства, училища, ОДК и детски градини от Пазарджишка област ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2021“ и обявения от МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

„Центърът за подкрепа на личностно развитие – Общински детски комплекс /ЦПЛР- ОКД/ в  Пещера е една от институциите в Общината, която е одобрена за финансиране от Национална кампания “ Чиста околна среда-2021 г” по проект на ПУДООС в обучителната програма под надслов “И ние сме част от природата”, съобщи за Peshtera prim Руса Каврошилова – директор на институцията.

Тя допълни, че децата със Специални образователни потребности / СОП /, заедно с децата от направление “Изкуство” и педатозите ще презентират проекти свързани с околната среда. Предвидени са арт – терапевтични дейности, последвани от изложба в Центъра. „При подобряване на климатичните условия предстои засаждане на вечнозелени магнолии от децата със специални потребности, както и тренинг за разделно събиране на опаковки. Възпитаниците ни ще вземат участие в приготвяне на здравословна храна сред природата, предвидени са и още дейности заложени в програмата на проекта“, каза Каврошилова.

Спечелената сума е в размер 4 722.00 лв. Част от средствата ще се използват за закупуване на интерактивен дисплей, необходим за функционирането на ресурсен кабинет.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!