29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов откри рехабилитиран пътен участък и даде старт на втори етап от реконструкцията на няколко улици

20210312_120737

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Кметът на Община Пещера Йордан Младенов откри рехабилитирания участък от пътното платно на ул. „Стефан Караджа“ . На официална церемония присъстваха д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет Пещера, зам.- кметовете и секретаря на Общината, представители на фирмата изпълнител, гости и граждани.

Снимка : peshtera prim

Рехабилитирания участък от пътното платно цели подобряване на транспортната инфраструктура със следните подобекти: рехабилитация на ул. Стефан Караджа“ – част пътна  и рехабилитация на продължение на ул. Симон Налбант“  и на ул. „Стефан Караджа“ – пътна част и част ЕЛ.

Снимка : peshtera prim

С проекта са подобрени  транспортните връзки в източната част на Пещера в жилищен  район  „Изгрев“ и се осигуряват   преки връзки на жилищния район с централната градска част и бърза връзка с източен околовръстен път, свързващ Път II-37, Панагюрище – Пазарджик- Пещера с Път III-377 Пещера – Брацигово – Равногор. Съгласно общия устройствен план на Пещера трасето на продължението на ул.“Симон Налбант“ принадлежат съответно  към първостепенната улична мрежа – главна улица IV клас.

По-късно Йордан Младенов направи първа копка на ул. „Изгрев“ за стартиране на подобряване на ВиК инфраструктурата включваща следните подобекти: реконструкция на съществуващ на водопровод на ул. „Иван Вазов“ и на водопровод и канализация на ул. „ Изгрев“, изграждане на нова канализация по ул. „Георги Кьосеиванов“ и реконструкция на съществуващ водопровод по ул. „ 3-ти март “.

ул. „Изгрев“
Снимка : peshtera prim

Предвижда се подмяна с PEHD DN110 и PEHD DN90,както и СВО към имотите по прилежащите улици. Трасето на водопроводите е предвидено на 1 м. от бордюра с мин. покритие над теме тръба 1,5 м. Общата дължина на водопровода за подмяна е 771, 50 м. и 63 бр. СВО.

ул. „Изгрев“
Снимка : peshtera prim

Предвижда се изграждане на нов уличен канализационен клон в участъка от ул. „ Изгрев “ , чрез който да се извърши отвеждането на отпадните битови и дъждовни води от имотите разположени по южната страна на уличният участък, а именно сградите в площадката на бившето ДАП Пещера. Към настоящият момент отпадните битови и дъждовни води от района на бившия държавно автомобилно предприятие се отвеждат посредством площадкова канализационна мрежа ф 200 мм.(бет) към улица „ Михайл Такев“.

Снимка : peshtera prim

С постановление на Министерски съвет 348/2019 г. на Община Пещера са отпуснати целеви средства в размер на 1 215 907,00лв.

Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал „Изгрев“ на града с централна градска част и бизнес зоната на града.

Реализирането на тези проекти ще повиши качеството на живот на населението, ще създаде предпоставки за привличане на нови инвестиции и възможности за регионалната конкурентоспособност на общината.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!