16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ДГ „Слънчо“ спечели проект на МОСВ

DG Sluncho

[dropcap]П[/dropcap]ещера. През 2021г. ДГ „Слънчо“ спечели проект на МОСВ  към национална кампания „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2021” на тема „Обичам природата и аз участвам“

Наименованието на проекта е „Живата сила на природата”

Искана сума за реализирането на проекта е в размер на 4982,00лв., а срокът за реализирането е до края на 2021г. 

„Целта на  нашата работа по проекта през следващите месеци ще бъде насочена към повишаване на екологичната култура на децата от ДГ „Слънчо“ и развитие на  техните знания, умения, опит, наблюдателност и отговорно отношение към околната среда. Това ще стане възможно чрез въвеждане на съвременните тенденции за опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес и включване на децата в дългосрочни ангажименти,  изискващи тяхното пряко участие.“, каза за Peshtera prim Донка Гьошева- директор на детската градина.

Снимка : peshtera prim

Предвидени са ремонтни работи, вследствие на които дворът на детската градина ще придобие нов облик и всички съоръжения ще станат по-безопасни и ще се ползват за игри и обучения.


Снимка : peshtera prim

„При настъпване на пролетта децата трудно запазват концентрацията си при провеждане на заниманията в сградата на детската градина. Опитът показва, че много по-лесно е усвояването на знания и умения, когато децата на практика участват в  съчетаването на ситуации с игри  на двора, отколкото

провеждане на ситуации в сградата на детската градина и последващо  извеждане на децата в двора за игри. Освен това при ситуации на открито децата се чувстват по-свободни, има възможност да се насочи вниманието им към наблюдаване на различни природни обекти за изучаване на форми, цветове, аромати и т.н.. Учебното съдържание – поднесено по интерактивен, иновативен начин, чрез онагледяване се възприема от децата по-лесно и се запомня трайно.“, допълни Гьошева.

 

 

С реализацията на  дейностите на проекта ще стане възможно провеждането на ситуации на открито и повишаване на  екологичното възпитание на децата.

Преки бенефициенти на проекта са всичките 93 деца посещаващи детската градина, а също и педагогическия и помощен персонал на детското заведение.

Непреки бенефициенти ще са родителите, близките на децата, както и обществеността, за която екологичното възпитание на децата от най-ранна детска възраст е от огромно значение за просперитета на града и самите деца.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!