29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Детски танцов състав „Здравец“ – Пещера ползва законно музика на Балканфолк

ansambul zdravec peshtera

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Добра новина за Детски танцов състав „Здравец“ към ЦПЛР-ОДК Пещера пристигна за изпълнителите и ръководителите, похвалиха се от институцията. Съставът, официално е придобил правомощия да бъде част от регистъра на групите и организациите, ползващи законно музика на Балканфолк.

В продуцентската и издателската си дейност Балканфолк има повече от 300 музикални записа на народни танци и песни от различните етнографски райони на България. Основното участие в реализирането на записите е на Оркестър „Зорница“. Той е създаден от Емил Генов и финансиран от Балканфолк ООД. През годините в оркестъра са участвали различни български музиканти.

В самото начало оркестъра включва класически инструменти: акордеон, кларинет, тромпет, контрабас, цигулка и барабани. От 1995 година състава на Оркестър „Зорница“ е от традиционни български музикални инструменти: кавал, гъдулка, гайда, тамбура и тъпан.

Специални благодарности за този успех към худ. ръководител на ДТС „Здравец“ и автор на колажа – Борис Генчев.
Детски танцов състав „Здравец“ – Пещера ползва законно музика на Балканфолк.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!