29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Над страната : пустинен пясък от Северна Африка

pustinen-prah
[dropcap]В[/dropcap] следващите няколко дни се очаква мощно нахлуване на пустинен пясък от Северна Африка. Прогнозите са на метеоролозите, както от центъра в Атина, така и от този Барселона, информира Нова телевизия.

Запрашеният въздух се очаква да обхване Испания, Португалия и Италия, като ще достигне на север почти до Дания и Нидерландия.

В началото на новата седмица сахарският пясък ще се премести с по-ниски концентрации и над Централна и Източна Европа. Валежите в споменатите райони ще са оцветени в жълто-кафяво.

Пустинният прах се движи с обширен антициклон и пренос на топъл въздух от Средиземноморието към континентална Европа.

По прогноза у нас атмосферата ще е запрашена от вторник до края на работната седмица. По-видимо ще е праховото замърсяване в Югозападна България.

 

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!