21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Марихуана за половин милион лева в оранжерия в Пазарджишко

marihuana

[dropcap]П[/dropcap]азарджик.  В стопанско помещение на бившето ТКЗС в пазарджишкото село Калугерово е открита огромна високотехнологична оранжерия за марихуана, която е прикривана в хале за легален добив на криптовалута.

Само готовата за продажба суха листна маса е на стойност половин милион лева.

При гасене на пожар в производствено помещение на фирма за копаене на криптовалута служители на МВР случайно се натъкват на движеща се стена, зад която откриват огромна оранжерия за марихуана.

В нея се отглеждали 1100 броя растения, а оборудването е на стойност над 100 000 лева.

След изгасяването на огъня на пожарникар му направило впечатление огромното количество чували с компост в близост до копачките за биткойни. При последвало претърсване зад фалшива стена е открито тайно стълбище до втория етаж, където била наркооранжерията.

Арестуван е управителят на фирмата наемател на помещенията. Той е с чисто криминално досие.

„На първия етаж в помещението се намират устройства за копаене на така наречената криптовалута. Те са били за прикритие на основната незаконна дейност на наемателя – предвид обстоятелството, че при отглеждане на марихуана се консумира голямо количество електроенергия“, обясни апелативният прокурор Тодор Деянов, цитиран от bTV.

„До 8000 лева всеки месец е заплащала фирмата, която е наела това помещение, за ползване на ток“, информира директорът на полицията в Пазарджик Ивайло Тишев.
 

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!