20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Росица Илиева пристигна от Лондон за изложба в Пещера

izlozhba

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Първа самостоятелна изложба на Росица Илиева от Варна, която живее и работи от 12 години в Лондон е открита в градската художествена галерия. Културното събитие откри зам.-кметът на Пещера Елена Рядкова.

“Художниците се изразяват по – лесно с цветовете и формите, отколкото с думи. Те предпочитат да оставят картините им да говорят вместо тях. Аз го правя по двата начина – чрез моите картини и чрез стиховете ми.”, пише Росица.
Росица Иванова
Росица Иванова
Снимка : личен архив
По професия икономист, по душа – поет и художник, влюбена в България, морето и хората. За нея писането и рисуването отдавна са се превърнали в начин на живот. Далече от любимата България, тя пресъздава красотата ѝ в своите картини и стихове.
Росица Илиева има издадени четири стихосбирки – “Душа на ангел”, “Като феникс”, “Различна” и “Когато другите спят”. Подготвя за печат петата си книга.
Нейни картини се намират в частни колекции в България, Англия, Дания, Германия и Канада.

Росица Борисова Илиева е родена в красивото село Козарско и е наследник на стар и известен род  – Костадинчеви. Нейният дом е във Варна, нейният град е Варна, но от 12 години живее и работи в Лондон.

Завършила е Техникум по строителство и архитектура в град Брацигово, а след това Икономически университет в град Варна.

С поезия и рисуване се е занимавала винаги, но в последните седем години им се отдава изцяло. Писането и рисуването се превръщат в неин начин на живот.  Двете вървят паралелно, допълват се и и доставят изключително удоволствие.

Тя казва за себе си: „…..Винаги съм рисувала, но не съм показвала картините си. Рисувах само за себе си. Всъщност първите мои показани творби са кориците и илюстрациите на книгите ми. Имам издадени четири стихосбирки, като кориците и илюстрациите в тях са мои. За първи път изложих свои картини пред публика преди шест години на представянето на една от стихосбирките ми в Лондон, а след това и в Галерия Актив Арт във Варна.“

Роси рисува пейзажи, натюрморти, абстрактни, графика. Любимите и теми са морето, планината, цветята. Обича да рисува зимни пейзажи. Използва акрилни, маслени бои и акварел.

Нейни картини се намират в частни колекции в България, Англия, Дания, Германия и Канада.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!