28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В епископски сан ще бъде ръкоположен архим. Висарион (Гривов)

visarion

[dropcap]П[/dropcap]ещера- София. Св. Синод на БПЦ-БП е взел решение в епископски сан да бъде ръкоположен архим. Висарион (Гривов), архиерейски наместник на Смолянска духовна околия и игумен на манастира „Св. Троица“ – Кръстова гора, съобщава официалният сайт на Св. Синод. 

Наречението на архимандрит Висарион, с титлата „Смоленски”, бе извършено днес в Синодалната палата, а епископската хиротония ще се извърши на 21 февруари (неделя), от 9,30 ч. в Митрополитския храм „Св. Марина” в гр. Пловдив. След хиротонията епископ Висарион ще продължи своето служение като втори викарий на Пловдивския митрополит.

Биография на архим. Висарион (Гривов)

Архимандрит Висарион (Георги Павлов Гривов) е роден на 6 юли 1971г. в гр. Пещера. Произхожда от религиозно семейство. Основното си образование завършва в ОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Пещера, а средното си образование е завършил в гр. Пазарджик. През учебната 1994/5 г. е завършил двугодишния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. През 2002г. е завършил Православния богословски факултет на Великотърновския университет „Свв. Кирил и Методий“.

Постриган е за монах на 4.11.2002г. в манастира „Св. Троица“ – Кръстова гора, и ръкоположен за иеродякон на 25.11 и за иеромонах на 27.11.2002г. от приснопаметния Пловдивски митрополит Арсений. Духовен старец му е Плевенския митрополит Игнатий. Назначен за игумен на манастира „Св. Троица“ на Кръстова гора на 1.4.2004г. Отличен с офикия „Архимандрит“ от Пловдивския митрополит Николай на 26.7.2007г. Назначен за архиерейски наместник на Смолянската духовна околия на 1.6.2010г.

 

Източник: bg-patriarshia.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!