21 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Прогноза за времето на НИМХ за месец февруари

vremeto
[dropcap]П[/dropcap]рогнозата на НИМХ за месец февруари е за средната месечна температура около и над нормата. Най-ниските температури през февруари ще бъдат между минус 13° и минус 8°, а най-високите – между 17° и 22°.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за равнините е между 30 и 50 л/кв.м, в планините – между 40 и 70 л/кв.м, а за Рило-Родопския масив и Странджа – от 60 до 100 л/кв.м. По-голяма е вероятността наднормени да са валежите в Източна България, особено в югоизточните райони.

През първото десетдневие времето ще остане с повишена динамика и средно за периода температурите ще са по-високи от средните.

Около средата на десетдневието ще бъде доста по-топло от обичайното. Ще е без валежи, с разкъсана облачност.

Вероятност за валежи, последвани и от временно понижение на температурите, има отново към края на десетдневието.

Ще има и дъжд, и сняг, но вероятността да се задържа снежна покривка е малка.

През второто десетдневие температурите ще се понижат и ще станат близки до обичайните. Ще има и чести валежи, с по-голяма вероятност в началото на десетдневието, към 14-15, 18 и към 20. Отново ще има и дъжд, и сняг, но без трайна снежна покривка.

През последното десетдневие ще се задържи динамично и променливо с
температури отново по-високи от обичайните. Вероятност за валежи има в началото на периода и към края на месеца.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!