26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:44, 2 юни 20201min

Прогноза за времето за месец юни

plazh

Температурата през месец юни ще бъде около 20-23 градуса, за високите полета – 17-19 градуса. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите – между 32° и 37°, предаде БГНЕС по информация на НИМХ. Очаква ни топло и сухо лято на Балканите.

Месечната сума на валежите ще бъде между 50 и 70 л/кв.м, в планинските райони – от 70 до 130 л/кв.м. Месецът ще започне със сравнително студено време. През втората половина на първото десетдневие температурите бързо ще се повишат. Ще има повече слънчеви часове. В началото на второто десетдневие температурите относително ще се понижат, но ще останат близки до нормата. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще бъде предимно слънчево, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места. Температурите ще се повишат. Началото на астрономическото лято е на 21.06, в 00. 44 ч., когато е и лятното слънцестоене.

Източник : https://www.actualno.com

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!