19 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ХГ „Проф. Веселин Стайков“ претендира да е единствена по рода си в региона
Снимка : архив

galerya peshtera

Пещера. За периода 2016 -2020 г. в ХГ „Проф. Веселин Стайков“ са представени 62 изложби на творци от Пещера, Пазарджик, Троян, София, Брацигово, Батак, Стрелча, Девин, Смолян, Враца, Пловдив, Варна, Монтана, Кричим, Доспат и Капитан Димитриево, съобщи уредникът на институцията Митка Млячкова.

Peshtera prim припомня, че галерията е съдадена през 1996 година. Фондът й наброява над 350 картини, графики, скулпури, малка пластика, дърворезба и др. Във фонда на галерията се съхраняват творби на проф. Веселин Стайков, доц. Стоян Раканов, Мира Лихчанска, Тодор Хаджиниколов, Никола Димитров, Елена Грънчарова, проф. Владимир Рилски и др.

Изложбеното пространство в галерията  претендира да  е единствено по рода си в региона. Ценната придобивка дава възможност на гражданите и гостите на град Пещера  в подходяща атмосфера  да разглеждат произведения на изкуството на местни и чужди творци и мотивира художниците на общината да творят пълноценно  с дарбите си.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия