26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Берлин ще пишат приказки , вдъхновени от картини на пещерски деца

kuker berlin

Пещера-Берлин. Интересна новина привлече вниманието на потребителите на социалната мрежа. Съобщението от „Кукер“-Берлин гласи, че благодарение на “Възрожденско приключение” са получили вдъхновение – рисунките на деца и юноши от град Пещера и приканват деца от Германия на възраст от 5 до 10 години да напишат приказка заедно.

Най-интересната подробност е, че приказките ще бъдат базирани на легенди от Пещера и картините на младите пещерски творци.

Целта на начинанието на „Кукер“-Берлин е да се намали разстоянието между децата, които не растат в родината, и тези, които са у дома.

Реално те ще създадат един общ проект, но в две различни държави, без да се познават.

Приказките ще бъдат преведени и публикувани, а ние ще следим развитието на интересната проява. Талантите от Пещера, които ще вдъхновяват с картините са Селин Смаилова, Ойа Фъндъкова, Милена Каргова, Мария Младенова, Моника Ставракиева, Емили Куцева и Ерен Камберов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!