28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Гърция затяга мерките и забранява излизането след 9 вечерта

gurciya zname

Гърция затяга мерките срещу разпространението на коронавирус от неделя за период от една седмица. Затварят фризьорски салони, книжарници и нехранителни магазини, на които беше разрешено да отворят в навечерието на Коледа, предаде Ройтерс.

Решението на правителството в Атина беше обявено в събота. Повечето магазини бяха затворени още в началото на декември, но преди празниците властите отпуснаха мерките. Това даде глътка въздух на тежко засегнатия сектор на търговията на дребно.

Новите мерки влизат в сила от 3 януари, каза говорителят на правителството Стелиос Пецас в телевизионно обръщение. Въвежда се вечерен час след 21 часа, което е с един час по-рано от предишното ограничение.

Пецас обясни, че целта на тези мерки е училищата да могат да отворят на 11 януари. Ваксинирането започна на 27 декември, както и в повечето други страни от ЕС.

Потвърдените случаи на COVID-19 в Гърция досега са 139 447, а смъртните случаи са 4881.

До 7 януари Гърция изисква от влизащите от България да предоставят отрицателен PCR тест, който е направен до 72 часа преди пътуването. Все още важи изискването пътуващите да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код.

Въпреки тези мерки, пристигащите от България са изследвани с бърз тест на граничните пунктове и са поставяни под 3-дневна карантина.

 

 

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!