24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Чужденци четат българска поезия“ – нова, мащабна международна инициатива на „Възрожденско приключение“

marya dzhurkova

Пещера.  На 21 декември 2020г., точно в 19:00 часа започва изданието „Чужденци четат българска поезия“. В това издание се включват за участие 17 чужденци от 13 държави. Те ще четат за вас български стихове и ще очакват подкрепата ви.

Вашите коментари, харесвания и споделяния ще определят най-изразителните рецитатори сред участниците, които ще получат уникални български подаръци. Верни на принципите на играта, за вас също сме предвидили поощрителни награди. Всяка вечер един от споделилите поста ни ще участва в жребий за уникални коледни подаръци.

Това издание на „Възрожденско приключение“ се провежда по инициативата „С книга на Рождество Христово“ на Богдана Сиракова, главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“ в Пещера, със съдействието на Александър Димитров, основател на езиковия онлайн курс „Bulgarian language and culture“ и с подкрепата на Мария Джуркова- създател на „Възрожденско приключение“.

Стиховете, използвани в изданието са на авторите Асен Разцветников, Веса Паспалеева, Гео Милев, Георги Братанов, Димитър Братанов, Димитър Спасов, Елин Пелин, Елисавета Багряна, Стоян Дринов, Йордан Стубел, Калина Малина, Лъчезар Станчев, Младен Исаев, Моника Стоянова, Никола Фурнаджиев, Стоян Дринов и Яна Язова. Авторската музика към изданието е дело на ММ Project – Михаил Паев и Михаела Ринкова.

Родолюбиво да Ви е!
Очакваме Ви точно в 19:00ч. на 21 декември 2020- понеделник!
Мария Джуркова

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!