28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Още един проблем на Пещера заминава в историята

grobishte_navodnenie_1

Пещера.  Рязко покачване на подпочвените води през активния летен сезон и заливане на големи площи с вода в градския гробищен парк, който се намира близо до вододайната зона, предизвика тревога в Общинската управа на Пещера. Кметът на Община Пещера след проведени консултации със специалисти реши, че проблемът трябва да бъде решен спешно.

Според заключенията, в гробищния парк трябваше да бъде обособен дренажен канал, който да отведе водата. Спешните мерки на Общината включваха монтиране на помпена станция и изграждане на напорен тръбопровод  за прехвърляне на водата в съществуващ канал.

ИСТОРИЯТА :

Снимка : Архив peshteraprim

Поради високи подпочвени води на 25.08.2020 г. частично беше наводнен централен гробищен парк в Пещера, което можеше да доведе до увреждане на здравето на хората и замърсяване на почвата и водата с биологически вещества.

Това създаде и невъзможност за извършване на погребения в засегната част на гробищния парк.

Снимка : Архив peshteraprim
Снимка : Архив peshteraprim

На проведено заседание на 25.08.2020 г. на Общински щаб за изпълнение на общински план за защита при бедствия , взе решение да се обяви частично бедствено положение на територията на Пещера и се въведе в изпълнение Плана за защита при бедствия на община Пещера в част „Наводнение“.

 

МЕРКИТЕ :

 

Снимка : peshteraprim
Снимка : peshteraprim

Със заповед № 522/25.08.2020 г. на Кмета на Община Пещера беше обявено частично бедствено положение на територията на Пещера. Неотложните аварийни работи бяха възложени на „Заводски строежи-ПС“ЕАД.

Заповедта за обявяване на частично бедствено положение бе изпратена на Министъра на вътрешните работи,  на Областен управител-Пазарджик, както и на Оперативен център на РДПБЗН- Пазарджик.

Въз основа на изготвен технически  проект: „Дренаж, помпена станция и напорен тръбопровод до съществуващ канал в Пещера с идентификатор 56277.1.1461 / Общинска публична собственост- за второстепенна улица/ местност Копривeц“ по плана на Пещера  и издадено разрешение за строеж № 41/27.08.2020 г. бяха извършени неотложни аварийни строително-монтажни работи, като строително-монтажните работи бяха приети с Акт 16 от 04.12.2020 г.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!