04 юни 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ученици от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ са актьори

Димитър Насков19:04 | 9 ноември, 20202min
12

Пещера. Днес 09.11.2020 г. се навършват 140 години от рождението на големия белетрист Йордан Йовков. Ученици от Иновативно основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ с голям ентусиазъм и вълнение приеха предизвикателството, отправено им от НЧ „Развитие – 1873“ – да бъдат актьори. Те се превъплътиха в героите от емблематичния разказ на Йордан Йовков „По жицата“ и представиха ревю на герои от други негови разкази.

Днешният иновативен урок по родолюбие излезе извън рамките на класната стая и се превърна в неповторимо преживяване.

Учениците разгърнаха талантите си и на сцената сред декори, костюми, сценично осветление „оживяха“ Йовковите герои.

Какво е празник без песен? Празникът, посветен на Йовков завърши с невероятното акапелно изпълнение на Теодора Ненкова на народната песен „Сама ли си ден жънала“, с която  докосна и разчувства всички присъстващи.

За положения труд и отличното си представяне учениците получиха заслужени аплодисменти.

Поздравления за госпожа Ганчева и нейните ученици за това, че по различен и интересен начин ни пренесоха в Йовковата художествена Вселена и ни напомниха да бъдем човечни и добри като Йовковите герои.

Сърдечно благодарим на Люба Шопова и Цвета Йовчева от библиотеката при НЧ „Развитие – 1873“ за предоставената възможност за съвместна работа, отзивчивостта, отделеното време, търпение  и всеотдайност!

Мероприятието премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Калинка Павлова

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!