25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:51, 9 ноември 20202min

Общински кризисен щаб в Пещера предупреждава : Коронавирусът се разпространява дифузно и рискът от инфектиране е силно завишен

1

Пещера. От Общинския кризисен щаб в Пещера предупреждават, че коронавирусът се разпространява дифузно и рискът от инфектиране е силно завишен. За разлика от месец март, когато заразата се разпространяваше клъстерно, сега ситуацията е особено сериозна и изисква всеки да се съобразява с мерките предписани от здравното ведомство.

Регистрираните нови случаи на положителни проби за COVID-19 в областта и в града трябва да ни направят още по- внимателни и предпазливи. Заразените от вируса наши съграждани могат да разчитат на професионализма на лекарите в местната болница. При нужда ще бъдат настанявани за лечение в болнични заведения  в областта„, каза кметът на Общината Йордан Младенов.

Във връзка с предприетите нови мерки срещу разпространението на коронавирус, Община Пещера започва дезинфекция с вирусоциден разтвор на обществени места. Специализирана техника ще обработва с дезинфектант главните входни и изходни артерии на града. На обеззаразяване ще бъдат подложени площи в централната градска част на Пещера, както и К. Димитриево и Радилово. Съботния пазар ще бъде отворен единствено за продажба на плодове и зеленчуци. Въведени са ограничителни мерки за движение на купувачите. Осигурени са дезинфекционни разтвори за посетителите на тържището. 

Д-р Жечка Ташева- завеждащ Филиал Спешна Медицинска Помощ в града / ФСМП- Пещера / изказва своята и на колегите си благодарност към градоначалника и Ангел Желязков за осигурените защитни облекла на своите колеги.

Представител на РУ- Пещера увери присъстващите, че Общинското ръководство и местната полиция работят в синхрон за да се справят с пандемията. Полицаите стриктно спазват изискванията на РЗИ и връчват предписания на заболелите своевременно седем дни в седмицата. 

Д- р Стоил Апостолов- управител на „МБАЛ „проф. Д. Ранев“ подчерта, че жителите в общината не бива да се страхуват от болестта, защото е лечима. Но припомни, че носим и лична отговорност за здравето си и трябва да спазваме наложените мерки и ограничения от властите. Д-Р Апостолов увери, че е създадена организация за осигуряване на легла в лечебното заведение, както и обезпечаване на лечението със здравни кадри и  специалисти.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!