03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:32, 18 май 20201min

Радилово отбелязва Международния ден на музеите

radilovo

Радилово. „18 май е още една дата от културния календар на читалището, на която отбелязваме Международния ден на музеите“, пише в социалната мрежа Марена Вачкова- секретар в местното читалище.

Село Радилово е от малкото села с богата музейна сбирка. Всяка година на тази дата провеждаме инициативата „Отворени врати”. Днес отново, след пандемията, музейната сбирка отваря врати за посетители, разбира се при строго спазване на противоепедемичните мерки. За тези посетители, които все още не са гостували в нашата музейна сбирка, ще разкажем тук.
Музейната сбирка в село Радилово е създадена от историка, краевед, учител и председател на читалището, Иван Георгиев Вачков. Тя отваря врати на 5 май 1976 година с две експозиции, „ История” и „ Етнография”, в сградата построена през 1876 година за болница с помощта на английската мисионерка лейди Емили Странгфорд. През 2005 година е създадена още една експозиция в сбирката „Делото на лейди Емили Странгфорд в България” по проект на Министерство на външните работи от читалищния екип.
За да научите повече, ще Ви очакваме!

 

За посещение се обадете на тел.0898451817 – Марена Вачкова


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!